Kleine wou een tijd geleden nog eens chocomousse maken, dus haalden we de kookboeken boven. Dat is nu eens een recept die ik echt niet uit mijn mouw kan toveren. De boeken van Piet brengen dan altijd wel de oplossing 😉 Na wat geblader hadden we al keuze uit 2 soorten chocomousse. Kleine meid hakte de knoop door en daar begonnen we. Alles liep goed, tot we het opgeklopte eiwit toevoegden… Dan werd het min of meer vloeibaar… Het was eetbaar, maar drinkbaar met een rietje. Geen echte chocomousse dus, maar wat was er misgelopen???
Daar ben ik een paar weken geleden achter gekomen. En weet je hoe? Peetje vroeg om chocomousse te maken. Ik denk dat Peetje en Kleine meid dezelfde tand hebben zitten 😉 Bij Peetje liggen de boeken van Piet niet, dus werd het internet erbij gehaald en zo belanden we op de site van Piet.
We volgden stap voor stap het recept en het lukte! Goed hé.
Weet je wat het probleem is? De chocolade met de boter was niet op kamertemperatuur en vermoedelijk nog te warm. Na het toevoegen van het eiwit werd dit terug vloeibaar en zo hadden we het vloeibare mengsel. Op het web staat dat er dus bij 😉 Ik zal dus niet de enige geweest zijn met dat probleem, gelukkig!
Hieronder plaats ik nog eventjes het receptje van Piet. Dat staat ook al eerder gelinkt in de tekst.
Ingrediënten:
– 30 gram boter
– 20 gram suiker
– 50 ml room
– 100 gram chocolade
– 2 eigelen
– 4 eiwitten
Hoe ga je nu te werk?
- Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje of gebruik de microgolfoven gedurende 1 minuut. Verwarm eventueel nog iets langer.
- Giet de room erbij.
- Klop de eiwitten op samen met de suiker. Doe de eigelen bij het chocolademengsel en roer eronder.
- Voeg het opgeklopte eiwit bij het chocolademengsel en roer eronder. Belangrijk: zorg dat het allebei op kamertemperatuur is. Als de chocolade te warm is, wordt het eiwit terug vloeibaar. Is het te koud, dan gaat het mengsel klonteren.
- Verdeel in potjes en laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.
Aja, nog een detailtje… Ik heb een foto vergeten te nemen van de chocomousse… Maar Kleine meid vond deze keilekker! Of zoals ze zelf altijd zegt bij zoiets … ‘VERRUKKELIJK!’
We hebben de boeken van Piet zelf gekocht en de ingrediënten ook.