Een paar maand voor de eerste communie werd ons duidelijk dat we geen restaurant meer zouden vinden die kindvriendelijk was (lees: met speeltuigen etc.). Dan hebben we besloten om het bij ons thuis te doen. Een traiteur vonden we ook niet en in plaats van in die zoektocht nog meer tijd te steken heb ik die tijd gebruikt om zelf een menu samen te stellen.
Maar wat eet je op zo’n dag? Wat kun je maken zonder zelf ‘slachtoffer’ te worden van het feestgedruis? Met andere woorden, wat is er makkelijk om de dag zelf op te warmen?
Hieronder vind je mijn bijeengesprokkelde menu, allemaal home-made. Enkel de ijstaart hebben we gekocht, zover strekken mijn kookkunsten niet 😉
Menu
~
Aperitief met summer vibes en kleine versnaperingen
~
Aspergesoep gegarneerd met zalm, grijze garnalen en meloen
~
Tomaat crevette op een bedje van sla
~
Gemarineerd kalkoengebraad met champignonssaus
Rauwe groentjes
Kroketjes
~
Ijslammetje
Het was veel werk, maar de dag zelf is het goed meegevallen. Iedereen was ook blij en vond het lekker. Dus was ik ook best tevreden van mijn eigen kookkunsten en dat van de ijslammetjesmaker 😉
Het kledij-avontuur, uitnodigingen en bedankkingskaartjes kunnen jullie lezen in de voorgaande blogs.