• Home
  • De huisbibliotheek
  • Over Keikopjes
  • Contact
Keikopjes
Menu
  • Home
  • De huisbibliotheek
  • Over Keikopjes
  • Contact
Home  /  Familie • Keikopjes • Koken • Life  /  Vol au vent à la Keikopjes, hoe maken we dat? En is het lekker?

Vol au vent à la Keikopjes, hoe maken we dat? En is het lekker?

14 april 2021 Familie, Keikopjes, Koken, Life eigen makelij, eigen recept, home made, pasteitjes, vol au vent Reageren

Eten jullie ook graag vol au vent? Hier is dat wel één van de favoriete dingen van Kleine meid, maar het mag niet die zijn dat je koopt in de supermarkt of bij de beenhouwerij. Ze weet wat goed is blijkbaar. 🙂

Ze houdt niet van verrassingen in haar vol au vent, dus geen vetjes of ‘derms’ (bloedvaten). Zoiets kun je alleen maar garanderen als je dit zelf klaarmaakt.

Ik heb eigenlijk nog nooit vol au vent gemaakt volgens een recept. Mama was mijn leidraad en raadgever om vol au vent te maken en zo hebben we het samen verfijnd tot we het gezonder en lekkerder konden maken. De smaak is een heel belangrijke in ons eten en ik denk dat dat wel bij veel mensen belangrijk is.

Eigen foto

Wij maken de kip of kalkoen klaar in de snelkookpan, soms doen we er een bouillonblokje bij zodat dit wat extra smaak toevoegt. Ondertussen worden de champignons gesneden en gestoofd in een klein beetje boter. Als deze gebakken zijn, dan doe ik deze uit de pot en worden ze op keukenpapier gelegd. De boter die gebruikt werd om deze te stoven kan zo in het keukenpapier trekken.

In de kom waarin de champignons gebakken worden giet ik de nodige melk om de saus te maken. Hierin doe ik dan bloem. Vraag me geen hoeveelheden, dit is op het gevoel 😉 Vervolgens wordt de pot op het vuur gezet en wordt de melk al roerend met de garde opgewarmd. Op een bepaald moment zal je voelen dat de bloem zijn werk begint te doen en dat de saus aan het dikke is. Op dat moment is het roeren heel belangrijk om geen klonters te hebben. Door op deze manier de saus te maken, spaar je terug de vettigheid uit het eten.

Als de saus gebrobbeld heeft, kun je de champignons en het gesneden vlees eraan toe te voegen. Als je dat een nacht laat overnachten, dan kunnen alle ingrediënten wennen aan elkaar. Hierdoor komen alle smaken door elkaar meer tot zijn recht.

Wij combineren de vol au vent met pasteitjes. Die steek je even in de oven en je peutert er het middelste deeltje uit. Dat doet dan dienst als hoedje. Het holletje kun je vullen met de zelfgemaakte vol au vent en bovenaan lig je het hoedje er op. Dit steek je terug in de oven. De overschot van de vol au vent kun je in een ovenschotel erbij plaatsen. Op deze manier warmt het geleidelijk samen op.

Smakelijk!


Alles voor dit gerechtje hebben we zelf betaald.

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Aan het laden...
keikopjesBE
Stephanie

Stephanie, mama van Yentl, vriendin van Jeroen. Werkend bij de grootste mobiliteitsvereniging van het land. Een Keikopje in't Waasland!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over Keikopjes!

Keikopjes is de persoonlijke blog van Stephanie. Ik ben een echte Keikop die ondertussen, via een omzwerving van enkele jaren in het Antwerpse, beland is in het Waasland.

Lees meer

Recente reacties

  • Mitchel op Boek: Een zomer om van te dromen van Holly Martin
  • Evi op De kleine en grote gelukjes van november, wat zijn die van jou?
  • Evi op De kleine en grote gelukjes van oktober, wat zijn die van jou?
  • Stephanie op Boek: Princess (1/3) Zwaartekracht van Olivia Lewis
  • Mitchel op Boek: Princess (1/3) Zwaartekracht van Olivia Lewis

Zoek je iets

Follow my blog with Bloglovin
© Copyright 2016- Keikopjes.be door Stephanie. Ondersteund door Lawaaimakers
Privacybeleid - Cookies
Keikopjes
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
%d