De laatste vrijdag van september was er de eerste facultatieve vrije dag van het nieuwe schooljaar. Buiten was het wisselvallig en dus het ideale weer om zelf wafeltjes te bakken. Gelukkig werd er door de wafelbakster al op het web gesnord naar een recept met zo min mogelijk suiker en toch nog goeie reacties 😉 geen makkelijke zoektocht, maar hieronder vind en zie je het resultaat.
Ingrediënten
- 250 gram zachte boter
- 250 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 koffielepel arachide-olie
- 150 ml (half volle) melk
- 500 gram zelfrijzende bloem
Recept
- Splits de eieren
- Meng de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker
- Voeg de eidooiers, olie en melk toe. Meng er geleidelijk de bloem onder en meng tot een mooi, glad beslag.
- Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag.
- Laat het wafelijzer heet worden, smeer het in met wat olie en bak de wafeltjes goudbruin. Laat afkoelen op een taartrooster.
Het resultaat
Het resultaat van deze middag wafeltjes bakken zijn vier blikken dozen wafeltjes. Dit door drie keer bovenstaand beslag te maken. We kunnen dus een hele tijd genieten en smullen van onze zelf gemaakte bewaarwafels.
Ondertussen hebben we een tweede keer wafeltjes gebakken en hebben we het recept een klein beetje aangepast. Zo gaat er 250 ml melk in en 1 extra zakje vanillesuiker. Ook werd de koffielepel olie vervangen door een soeplepel. Zo zijn de wafeltjes iets zachter en krijgen ze iets meer vanillesmaak. Het gevolg is ook dat er minder suiker op de hoeveelheid deeg is, waardoor ze net dat ietsje gezonder worden. Over het algemeen vindt iedereen ze lekkerder met deze aanpassingen. Over smaken kan er veel gediscussieerd worden, maar hierover zijn we het allemaal eens ;-).
Disclaimer: Het recept van deze lekkere bewaarwafeltjes vond ik op “Lekker van bij ons“.