Keikopjes is de persoonlijke blog van Stephanie. Ik ben een echte Keikop die ondertussen, via een omzwerving van enkele jaren in het Antwerpse, beland is in het Waasland.

Mijn gezinnetje bestaat uit 3 mensen en 2 3 4 huisdieren (onze ‘Kip’ heeft ondertussen een vriendinnetje bijgekregen ‘Kieken’ die ondertussen ook overleden is en Kip heeft er 2 vriendjes bijgekregen omdat Kip op leeftijd gekomen is. Ondertussen noemen ze Lala, Fluffie en Meetje). Papa is op een winterse ochtend geboren in het jaar 1980 en kreeg de naam Jeroen mee. “Papa werkt in de haven bij de boten” zoals de dochter zo mooi zegt. Hij verzorgt er de bewaking. Mama is bij het krieken van de lente geboren in het jaar 1986 en opgegroeid in het mooie Poperinge. De stad van de hopteelt. De stad waar menig bierliefhebber kan gaan genieten van de rust en een frisse pint of trappist. “Mama werkt bij de auto’s” weet dochterlief, maar wat ze daar doet is haar niet helemaal duidelijk. Ze doet zowat van alles onder de term Facility Management.

Na haar middelbaar ging Stephanie studeren in het Waasland nl in St-Niklaas. Daar leerde ze Jeroen kennen, waardoor ze is blijven plakken in het Antwerpse. Hier vond ze ook haar werk. Samen woonden we enkele jaren op een huurappartement. Huisdieren waren niet echt toegelaten, maar vissen was geen enkel probleem. Van de verschillende vissen schiet enkel nog Frits over. Hij/zij heeft ook de verhuis naar het ‘nieuwe’ huisje overleefd.  Ondertussen is Frits overleden en wacht onze visbokaal op nieuwe bewoners. Sinds augustus 2015 wonen we in het Waasland.

Kleine meid is geboren op 17 mei 2012. Ja, ze had er een feestdag uitgekozen 😉 Ze heeft de naam Yentl meegekregen wat goed en aardig betekent. Ze draagt haar naam met veel trots. Na enkele jaartjes in de crèche, dank u Cindy voor de goede zorgen, gaat ze nu met veel plezier naar de kleuterschool.

Yentl heeft vorig jaar (2016) een poesje gekregen. Ze heeft het de naam Spookje gedoopt. Ondertussen zijn het 4 handen en pootjes op 1 buik. Zij en haar Spookje, 2 onafscheidelijke vrienden.

Kleine meid zit ondertussen in het eerste leerjaar en heeft net haar eerste communie gedaan, terug een grote stap in dat leventje van haar. Wat wordt ze veel te snel groot.
Het tweede leerjaar is ook aan zet, wat leren die gastjes veel bij op een korte tijd! Ongelooflijk.
En ondertussen zitten we al in de tweede helft van de laatste maand van het derde leerjaar, wat vliegt de tijd toch enorm snel. De tafels en delen hebben nog weinig geheimen. 🙂
Oei, de tijd heeft precies wat gevlogen. We zijn ondertussen al opgeschoven naar het derde trimester in het vierde leerjaar. 🙂 De ene keer gaat Kleine meid haar wiskunde keigoed en de andere keer haar taal. Ze is heel goed bezig en zal zeker het einde van het schooljaar glansrijk halen. Keep up the good work, my girl!

Nog even dit nog, om het echtig officieel te maken…
Alles wat op deze site (www.keikopjes.be) staat of verschijnt is eigendom van Stephanie. Je mag er niets van kopiëren of gebruiken of wat dan ook, zonder schriftelijke toestemming van Stephanie.

Keikopjes